Wie zijn wij?


Vera is afkomstig uit de gezondheidzorg.

"Na jarenlang gewerkt te hebben als eerste verpleegkundige op verschillende specialistische afdelingen van het Academisch medisch circuit, raakte ik in toenemende mate gefrustreerd en ongelukkig wat betreft werkwijze, denkwijzen èn resultaten in de officiële medische wereld. De eenzijdige gerichtheid op en belangstelling voor lichamelijke klachten, voor het fysieke lichaam ging mij steeds meer storen. Overtuigd van het grotere geheel, van de samenhang tussen psychisch en fysiek, ontwikkelde ik belangstelling voor en volgde ik opleidingen in o.m. natuurgeneeswijzen, homeopathie, iriscopie, handlijnkunde en astrologie in Nederland, Duitsland en Zwitserland."

"Bewust ook op zoek naar inzicht in mijn eigen problematiek kwam ik na enige tijd in contact met een lichaamsgerichte regressietherapie. Hier vond ik de kenmerken van de samenhang tussen lichaam en geest, en tevens kreeg ik inzicht in mijn eigen problemen. Met dit inzicht in actie komend kon ik mijn eigen beperkingen aanpakken. Omdat deze therapievorm voor mijzelf werkte, ging ik de opleiding doen tot regressietherapeut. Weliswaar toèn nog binnen de context van dit leven."

"Op de eerste dag van deze opleiding kwam ik Wim tegen. Wij zaten naast elkaar en er ontstond 'chemie' tussen ons, niet op de laatste plaats, omdat we beiden in een proces van bewustwording en persoonlijke transformatie waren gestapt! Gelijkertijd deed ik een opleiding aan de Sociale Academie (HBO Maatschappelijk Werk)."

"Daarna is de ontwikkeling als vanzelf in een stroomversnelling geraakt, met als uitkomst een partnerrelatie, een eigen therapiepraktijk, een honger naar meer leren en verdere ontwikkeling en bewustwording, en als beloning een steeds gelukkiger leven..."


Wim is - na wat werkervaringen, die niet aansloegen - terecht gekomen in de dagbladjournalistiek.

Dit beklijfde. "Op de middelbare school haalde ik ook al hoge cijfers met opstellen. Dit werk ben ik ongeveer 25 jaar blijven doen. Het is een fijn gevoel te ervaren dat je artikelen niet alleen gelezen worden, maar in sommige gevallen zelfs van invloed zijn op meningvorming en beleid... Tot de krant waar ik voor werkte werd opgedoekt, een lot dat in die jaren meer kranten en tijdschriften trof. Ik stond op straat."

"In datzelfde jaar overleed mijn vader en werd nog een ander groot verlies manifest. Dat bleek te veel. De draaglast ging de draagkracht te boven: Ik geraakte in psychische problemen. Omdat ik als journalist ook geestelijke gezondheidzorg in mijn portefeuille had, wist ik naar wie ik toe moest gaan. En zo kwam ook ik op het spoor van de regressietherapie. Deze therapie zette mij voor mijn gevoel weer op eigen benen. Vervolgens heb ik een opleiding tot Integratief Therapeutisch Hulpverlener gevolgd aan de Voortgezette Opleiding van de Sociale Academie, om als gekwalificeerd hulpverlener te kunnen worden erkend. Voor de rest loopt mijn verhaal, met wat kleine verschillen, parallel aan dat van Vera."

"Wanneer ik mensen van 'vroeger' tegenkom en ik vertel wat ik tegenwoordig doe, dan zeggen ze vaak: Dat is héél wat ànders. Ik heb ontdekt dat dit meevalt: Het is allebei communicatie... Als journalist kenden de lezers mij (in de meeste gevallen) niet, evenmin als ik de lezers. De krant was het medium.
Thans gaat het weer om communicatie, alleen is de situatie veel directer, in een één-op-één contact."Praktijk Het Getij is gevestigd in Den Haag, (Scheveningen, Zuid-Holland) en is goed bereikbaar vanuit Rijswijk, Wateringen en Voorburg. Een goede keus als het gaat om relatietherapie - chakrahealing - communicatietraining - innerlijk kindwerk - reading - regressietherapie - stress - individuele begeleiding - depressie - energiewerk - therapie - training - aurahealing - supervisie.

Namaste Webdesign